Jack Vreeswijk 31 juli 2019Succé är ett slitet ord men det var vad det handlade om när visartisten Jack Vreeswijk gästade Folkets Hus i Saxdalen på onsdagen under Dan Anderssonveckan inför en begeistrad publik i en till bristningsgränsen fylld lokal. (220 personer)
Jack Vreeswijk blir bara bättre och bättre med åren, begåvad med en fin röst och han hör nu till en av våra stora visartister , vilket han med eftertryck visade den här kvällen. Han fick också publiken med sig från första stund med ett roligt och informativt mellansnack. Med sig på scenen har han sin ständige partner (sedan 20 år tillbaka) Love Tholin som drog ner stora ovationer med sitt gitarrspel i några bluesiga låtar. Repertoaren bestod förstås övervägande av låtar från pappa Cornelis digra repertoar, men han framförde även ett par egna låtar. Publiken bjöd också på välklingande allsång i de välkända och allsångsvänliga sångerna ”Jag hade en gång en båt” och ”I natt jag drömde…” Jack Vreeswijk och Love Tholin belönades med två stående ovationer av en hänförd publik som i ett av extranumren fått höra en mycket fin tolkning av ”Balladen om Cecilia Lind”.
Det här var Jack Vreeswijks andra besök i Saxdalen. År 2015 framträdde han första gången och han sade då i efterhand att det var en av de bästa spelningar han gjort. Han var lika nöjd den här gången och nämnde för arrangören att -det är något speciellt med den här lokalen och publiken. -Jag kommer mer än gärna tillbaks.